St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Elisabethsøstrene i Sverige, lagt administrativt til den norske provinsen

05.12.2019

Provinspriorinne sr. M. Katarina ønsket søstrene velkommen til den norske provinsen, og ønsket for søstrene i Sverige, at denne samordning gjør det mulig å styrke de søsterlige bånd, og at det vil gjøre det gode fellesskapet innen den norske provinsen, til et enda klarere tegn på Guds kjærlighet til hver enkelt.

Den 5. desember 2019 var en merkedag, for hele vår kongregasjon, for søstrene i Sverige og for den norske provinsen. På den dagen ble kongregasjonens fellesskap i Stäket, i Sverige, lagt administrativt til den norske provinsen. Provinspriorinne sr. M. Katarina Hodyr, provinsvikar sr. M. Natanaela Hess og rådsøster og økonom sr. M. Asumpta Balcerzak, fra den norske provins, var tilstede i Stäket. Offisielt kunngjorde generalpriorinne, moder M. Samuela Werbińska endringen. Hun uttrykte samtidig håp, om at den administrative tilknytning av fellesskapet, som tjenestegjør i Sverige, til den norske provinsen, vil bidra til åndelig vekst for søstrene, og til utvikling av det kreative samarbeidet, for å utføre alle oppgaver, som er betrodd oss i samsvar med vår kongregasjons karisma, og i hl. Elisabeths og våre mødre, grunnleggernes ånd, på skandinavisk jord.

Provinspriorinne sr. M. Katarina ønsket søstrene velkommen til den norske provinsen, og ønsket for søstrene i Sverige, at denne samordning gjør det mulig å styrke de søsterlige bånd, og at det vil gjøre det gode fellesskapet innen den norske provinsen, til et enda klarere tegn på Guds kjærlighet til hver enkelt. Atmosfæren denne spesielle dagen var preget av glede og forhåpninger for fremtiden.

På ettermiddagen, etter festmiddagen, dro generalpriorinnen, moder M. Samuela, generalvikar sr. M. Rafaela, provinspriorinne sr. M. Katarina og priorinne sr. M. Danuta til kardinal Anders Arborelius, biskop av Stockholm, for å informere ham om at søstrene fra Stäket hadde blitt lagt til til den norske provinsen.

Sr. M. Rafaela Fischbach
generalvikar

Se flere bilder

Dele:
Gå til toppen
Translate »