St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Fredslyset 2021

13.11.2021

På tirsdag 9. november gjestet vi i vårt kloster Frank Sandvold og Ivan Chetwynd fra St. Georgs Gildene i Norge, og Paulina Krason og Marta Radwanska fra PHN KFUK-KFUM-speidere. De kom for å hente FREDSLYSET som vi har vært så heldige å få ta vare på helt fra i fjor.

Flammen var brent i fred i over tusen år i grotten i Betlehem. Der tror man at Jesus ble født. En dag i 1985 kom noen tv-journalister fra Østerrike som hentet flammen for å spre den i forbindelse med et nødhjelpsprosjekt. Speiderne fant at flammen kunne brukes som et symbol på fred, og hvert år siden har flammen blitt spredt rundt i Europa, og etter hvert til andre verdensdeler.

Fredslyset kom for første gang til Norge i 1999. For noen år siden fikk søstrene på Marias Minde i Bergen lyset og har tatt vare på det siden. I fjor hentet polske speidere lyset fra Bergen for å spre det videre i Sør-Norge. Lyset ble gitt til oss med bønn om å ta vare på det, slik at det alltid kan lyse for oss. Det takket vi ja til, og har hatt gleden av å ha Fredslyset brennende hos oss siden.

Alle kan komme til oss i Oslo og hente flammen. Det blir en spesiell anledning under julebasar (27. november 2021) hos oss hvor polske speidere vil spre den vakre tradisjonen til stadig flere mennesker. La flammen fra Fredslyset bringe fred til våre familier, skoler og arbeidsplasser.

Se flere bilder

Dele:
Gå til toppen
Translate »