St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Ti elisabethsøstre saligkåres

31.05.2022

Lørdag 19. mai 2021 mottok pave Frans Helligkårings-kongregasjonens prefekt, kardinal Marcello Semeraro, i en privat audiens. Under audiensen ga paven kongregasjonen autorisasjon til å promulgere flere dekreter. Blant dem var ett dekret som anerkjenner martyriet til ti personer som ble drept «av hat til troen» (in odium fidei), noe som gir dem tittelen Venerabilis («Ærverdig») og kan lede til en snarlig saligkåring.

Det gjaldt: Guds tjenerinne Maria Paschalis (Magdalena) Jahn og ni ledsagere, ordenssøstre i Elisabethsøstrenes kongregasjon (Congregatio Sororum a Sancta Elisabeth – CSSE). Alle ble drept av den fremrykkende Røde hær ved slutten av Andre verdenskrig. Søstrene ble drept på ulike steder i Polen og nåværende Tsjekkia mellom februar og mai 1945, mens de utførte sin tjeneste for de syke og eldre.

Nå er dato for saligkåringen fastlagt til 11. juni 2022 kl. 11.00 i St. Johannes Døperen domkirke i Wrocław. Det er Helligkårings-kongregasjonens prefekt, kardinal Marcello Semeraro, som skal feire saligkåringsmesse. Messen kan følges på: https://www.facebook.com/meczenniczki

Se video på YouTube: 2022 06 saligkårling dag 1

Se også på YouTube: St. Elisabethsøstrenes martyrologium

Dele:
Gå til toppen
Translate »