St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Nyttårsrefleksjon på Nordstrand

10.01.2020

Første lørdag i det nye året 2020 hadde vi invitert ungdom mellom 15-35 til oss på en Nyttårsrefleksjon til Elisabethhjemmet på Nordstrand.

Første lørdag i det nye året 2020 hadde vi invitert ungdom mellom 15-35 til oss på en Nyttårsrefleksjon til Elisabethhjemmet på Nordstrand. Datoen 4. januar sammenfalt også med Klara Wolff (en av våre 4 grunnleggerinner) dødsdato og himmelreise.  Selv om det ikke kom mange bestemte vi oss for å kjøre programmet som planlagt, og slik også inkludere åndelig de som gjerne ville ha vært med oss. Vi startet med litt kaffekos før Angelus og Non. Deretter hadde vi litt lek før temaøkten «kjærlighet i et nøtteskall» hvor kjernen var livets verdighet og kallet til å leve.
Kl. 15 hadde vi en times tilbedelse med mulighet for skriftemål, med julesanger og lovsanger foran Jesus utstilt på alteret og Jesusbarn figur ved siden av. En søster spilte gitar og en annen leste refleksjonen som skulle lede til overgivelse av alt som har skjedd i 2019 til Gud, og gi en ny horisont for det nye året 2020 som en allerede eksisterende brikke av evigheten.
Hver og en kunne skrive sine intensjoner på seilene de la i nøtteskallbåtene.
Tilbedelse er en fin måte å gå over til det nye året på, fordi å se i monstransen er som å se i et omvendt speil. Her ser vi livet vårt ved Guds blikk, gjennom hans øyner. Hans ærlighet og kjærlighet. Hvor sårmerker blir til nøkkelhull for å se inn i et annet rom der en kan forstå andre bedre og nærmer seg de andre. Til slutt avsluttet vi med et måltid sammen og fine samtaler.

Tilbakemeldinger på dagen vi hadde hatt sammen:

«Jeg likte kombinasjonen mellom PowerPoint og å sitte i kapellet. Så likte jeg at vi hadde et tema. Synes det var bra at tema «liv» ble snakket om uten å dra inn abortdiskusjonen. Vi klarte å reflektere over livet som noe verdifullt. Og siden det kom rett etter Ari Benh så ble det enda mer aktuelt tema, selv om det ikke var planlagt».

«Jeg ble inspirert til å be en person om tilgivelse»

«Nei, personlig var det vel mer et pust i bakken. Og andakten. Men kult å se hvor godt forberedt dere var med lek, tema, pynt og mat … Inspirerende vitnesbyrd.»

Som vitnesbyrd hadde vi valgt å bruke historien til Chiara Corbella denne gangen som eksempel på Ja til livet og tillit til Guds forsyn at han gir nåde dag for dag.

Sr. M. Klara Ottersen
Tønsberg

Dele:
Gå til toppen
Translate »