St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Bønn om beskyttelse mot koronaviruset

13.03.2020

Biskopene har i dag besluttet å oppheve den almene messeplikt midlertidig. Alle messer i Oslo katolske bispedømme, Trondheim stift og Tromsø stift er avlyst. Kirkene holder åpent så lenge lokale helsemyndigheter tillater det. Planlagte halvdagsretrett 21.3. og lovsangkveld 28.3. er avlyst på grunn av utbruddet av koronaviruset.

Bønn om beskyttelse mot koronaviruset og hjelp for de rammede

Herre Jesus Kristus, send Den hellige ånd over vår verden, som er rammet av koronaviruset. Helbred med din godhet dem som er rammet av sykdom. Vern om dem om står i fare for smitte. Styrk dem som pleier de syke. Hjelp oss alle til å vende om og ha tillit til deg. Amen (etter katolsk.no)

Les mer:

Følg katolsk.no for oppdateringer

https://helsenorge.no/

https://www.fhi.no/

Åndelig kommunion

Katolikker og andre kristne som av en eller annen grunn ikke kan motta kommunionen, oppfordres til å be til Gud om «åndelig kommunion». De kan be Gud om at deres forening med Jesus Kristus og med hverandre må bli stadig inderligere. Her er en passende bønn:

Herre Jesus Kristus, du som er nærværende i alterets hellige sakrament, jeg tror på deg, jeg håper på deg, jeg elsker deg. La intet skille meg fra deg, la alt lede til større fellesskap med deg. La min lengsel etter deg komme til syne som kjærlighet til dem jeg møter, og la meg snart få motta deg ved ditt alter. Amen.

Dele:
Gå til toppen
Translate »