St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Modig ved Herrens kraft

01.05.2020

„Josef, Davids sønn! Vær ikke redd for å ta Maria hjem til deg som din kone. For barnet som er unnfanget i henne, er av Den hellige ånd.…“ (Matt 1, 20)

 

Hellig Josef

Gud, som valgte hl. Josef, gjorde ham bevisst på, at all frykt er unødvendig, fordi HAN Selv står for alt som har skjedd i hans liv.

Slik er det i hvert menneskets liv, også i mitt. “Gud er med oss”, selv om vi ofte erfarer, at Gud har ledet oss annerledes enn vi har forventet.

„For mine tanker er ikke deres tanker, og deres veier er ikke mine veier, sier Herren. Som himmelen er høyt over jorden, slik er mine veier høyt over deres veier og mine tanker høyt over deres tanker” (Jes 55, 8-9).

„For ikke å bli lammet av frykt og beregning, for ikke å venne oss til å bevege oss kun innenfor sikre grenser trenger vi Åndens fremdrift. Ikke glem at alt slikt som stenges inne begynner å lukte muggent og gjør oss syke.” (Gaudete 133).

„Gud er evig nyhet og driver oss stadig til å bryte opp og bytte sted for å komme oss ut av det kjente og gå mot periferier og grenser. Han fører oss dit menneskeheten er mest såret, der menneskene – under skinn av overfladiskhet og konformisme – fortsetter å søke etter svar på spørsmålet om meningen med livet (Gaudete 135).

Kan jeg stole helt på Gud, og stoler jeg på Ham, at Han elsker meg betingelsesløst?

Hellige Josef, be for meg om nåde av urokkelig tro på Guds kjærlighet!

Tekst: Sr. M. Rafaela Fischbach

Se også video

Dele:
Gå til toppen
Translate »