St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Gud kaller deg og!

17.06.2020

Det er så enormt mye vi kunne skrive om sr. M. Albina (103!). Men nå, som hun feirer sine 80 år som Kristi brud, tenker vi først og fremst på hennes jubileum. Det er sikkert, at hennes fullstendige tillit til Gud, har fulgt henne gjennom livet, og ikke minst, igjennom hennes kall. Før jeg formet deg i mors liv, kjente jeg deg (Jer 1,5). Sr. M. Albina er utrolig godt eksempel på Guds kjærlighetsmakt, som trenger inn i våre hjerter og kaller den Han vil, og når Han vil. Hun ble født i en protestantisk familie i Danmark. Guds Forsyn førte henne til arbeid på kjøkkenet hos Elisabethsøstrene. Der begynte hjertet hennes å banke fortere for Ham, og hun fikk høre: «Følg meg!» Alene Gud vet hvor mye det har kostet henne å svare på Hans kall. Alt det har hun gjemt i sitt hjerte og gitt Ham som offer ved løfteavleggelsen 20. juni 1940.

Hun brøt over tvert med det vanlige livet som ung voksen, og ble en pliktoppfyllende ordenssøster. Hun ble laboratoriesykepleier, og har praktisert på flere av våre sykehus.

Slik bare Gud vet hva menneskets hjerte bærer i det skjulte, fikk hun lære hva blodårene bærer i seg, unikt for ethvert menneske.

Samlet til hl. Messeoffer i sr. M. Albinas intensjon, takker vi for hennes trofaste Kristi etterfølgelse og ber om at nye kvinner og menn har like mye mot, som henne, til å svare: Se, jeg er Herrens tjenestekvinne. La det skje med meg som du har sagt. Luk 1, 38.

Se bilder fra jubileum

Se bilder fra “Midnattssol på Sommarøy 16. juni 2020”

Dele:
Gå til toppen
Translate »