St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Årets tema 2021 i april – Å leve i Guds nærvær

01.04.2021

„Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende”. (Matt 28,20)

Om søster M. Rosaria leser vi i boken: „Wierne Miłości do końca”: „I det hun hørte det første (skuddet), bøyde hun seg dypt og sa: »Jesus, Maria«, og etter det andre, falt hun død om”.

Søster M. Rosarias siste ord, vitner om at hun levde i konstant visshet om Guds nærvær. Hun bar Jesu ord: „Og se, jeg er med dere” i sitt hjerte. Til tross for lidelse, var hun sikker på, at Guds kjærlighet alltid var med henne. Hans kjærlighet er broen, hvor på Herren leder henne igjennom livet, og i døden, ville Han lede henne inn til evig liv.

Pave Frans viser oss i „Gaudete et exsultate” hellighetens egenskaper: „Det første av disse viktige kjennetegnene er å sette Gud i sentrum, å stå fast i Ham som elsker oss og bærer oss. Ut fra denne indre fasthet er det mulig å holde ut, å bære motgang, alle mulige opp- og nedturer i livet og dessuten andres aggresjon, utroskap og feil. „Er Gud for oss, hvem er da mot oss” (Rom 8,31)”.

Er mitt liv „et konstant søkelys på Gud og en sterk væren” i Kristus?
Hvor søker jeg først etter styrke, i livets vanskelige situasjoner?

Se presentasjon for april 2021

Dele:
Gå til toppen
Translate »