St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Søster M. Edelburgis (Julianna) Kubitzki

02.06.2022

Søster M. Edelburgis (Julianna) Kubitzki ble født 9. februar 1905 i Dąbrówka Dolna nær Namysłów (nå Opole bispedømme). Hun trådte inn i St. Elisabethsøstrenes kongregasjon i juli 1929. 29. juni 1936 avla hun evige løfter. Hun tjente som poliklinisk sykepleier i Wrocław/Nadodrze og Żary, hvor hun opplevde Den røde armés innmarsj. Etter byens okkupasjon ble søstrene ved tvang kastet ut av huset og fant ly i sognebolig, hvor de innrettet et kapell i et av rommene. Natt til 18. februar angrep soldatene søstre og flere jenter, som ble misbrukt på en brutal måte. Salige M. Edelburgis bekjente: „Under ingen omstendigheter vil jeg utholde det lenger, selv om det også kan koste meg livet”.

20. februar brøt soldater seg inn i rommet der søstrene hadde gjemt seg. De krevde at søster M. Edelburgis skulle bli sammen med dem. Konfrontert med motstand avfyrte angriperen flere skudd mot søster M. Edelburgis, som snart døde. Kroppen hennes ble på rommet i tre dager for å forhindre ytterligere vold fra soldatene. Hun ble gravlagt på motsatt side av hovedportalen til Jomfru Marias Opptagelse i sognekirke i Żary (nå Zielona Góra-Gorzów bispedømme).

Se film om Søster M. Edelburgis (Julianna) Kubitzki

Se også: “Selv om det kan koste meg livet…” Søster M. Edelburgis Kubitzki 02.09.1905 – 20.02.1945

 

Dele:
Gå til toppen
Translate »