St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Søster M. Rosaria (Elfrieda) Schilling

03.06.2022

Søster M. Rosaria (Elfrieda) Schilling ble også offer for en brutal voldtekt. Hun ble født i Wrocław i en evangelisk familie 5. mai 1908. Hun gikk på en husholdningsskole i Nysa, drevet av elisabethsøstrene. Etter å ha konvertert til katolisismen som tjueåring, sluttet hun seg til elisabethsøstrene. Hun avla evige løfter 29. juli 1935. Hun tjente i pastoral tjeneste og administrasjon i Hamburg, Głogów, Nysa, Katowice, Legnica, Chojnów og Nowogrodzec over Kwisa.

Søster M. Rosaria var på filialen i Nowogrodzec, da de sovjetiske troppene tok over byen 18. februar 1945. Sammen med andre søstre gjemte hun seg i et tilfluktsrom. Sent på kvelden 22. februar 1945 gikk tre soldater inn i lyet på komissærens ordre, og til tross for motstanden tok de søster M. Rosaria med seg til hovedkvarteret. Hun ble gjengvoldtatt og kom tilbake til lyet utmattet, dekket av blod, i en revet ordensdrakt. Hun var på dødens rand, men helsen hennes forbedret seg nok til at hun klarte å fortelle søstrene om alt som hadde skjedd. Neste dag beordret militærkommissæren søstrene til å gå til kommandanten, med unntak av søster M. Rosaria. Til tross for sin svakhet gikk hun likevel ut med alle, idet hun ønsket å unngå ytterligere voldtekt. Den rasende kommissæren, som så søster M. Rosaria komme, skjøt i hennes retning. Hun hvisket: „Jesus, Maria!” Neste skuddet var dødelig. De heroiske elisabethsøstrenes lik ble funnet først etter et halvt år. Hennes jordiske levninger er gravlagt på sognekirkegården i Nowogrodzec (nå Legnica bispedømme).

Se film om Søster M. Rosaria (Elfrieda) Schilling

Se også: “Å leve i Guds nærvær” – Søster M. Rosaria Schilling 05.05.1908 – 23.02.1945

 

Dele:
Gå til toppen
Translate »