St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Søster M. Sabina (Anna Jadwiga) Thienel

06.06.2022

Ingen har større kjærlighet enn den som gir livet for vennene sine.
(Joh 15,13)

Søster M. Sabina (Anna Jadwiga) Thienel ble født 24. september 1909 i Rudziczka ved Prudnik (nå Opole bispedømme). Hun gikk inn i St. Elisabethsøstrenes kongregasjon i 1933, og avla evige løfter 31. juli 1940. Som sykepleier tjente hun de eldre og syke på St. Nikolashjemmet i Wrocław. I 1944 ble søster M. Sabina, sammen med underordnede, evakuert til Lubań av sikkerhetsgrunner, hvor elisabethsøstrene gjennomførte polikliniske og omsorgsfulle aktiviteter. 28. februar 1945 erobret Den røde armé byen, og soldater ble innkvartert i søstrenes hus. Søstrene og beboerne fikk ikke lov til å forlate bygningen, de ble trakassert, ydmyket og voldtatt. Da en av dem prøvde å jage søster M. Sabina ut av rommet, tryglet hun Guds mor om hjelp mens hun holdt fast på korset og sa: „Guds mor, la meg dø som jomfru, beskytt min jomfrudom”. Ved å motstå beskyttet søster M. Sabina jomfrudommen. 1. mars 1945, da søstrene ba, gjentok salige M. Sabina sin anmodning til Maria om å dø som jomfru. Da suste en kule gjennom døren, traff henne rett i hjertet og forårsaket hennes død. Hun ble gravlagt på den katolske kirkegården i Lubań (nå Legnica bispedømme).

Se også presentasjon: “Å stole på Maria” – Søster M. Sabina Thienel 24.09.1909 – 01.03.1945

Dele:
Gå til toppen
Translate »