St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Søster M. Sapientia (Łucja) Heymann

08.06.2022

Søster M. Sapientia (Łucja) Heymann ble født 19. april 1875 i Lubiesz v. Wałcz (nå Koszalin-Kołobrzeg bispedømme). Hun gikk inn i St. Elisabethsøstrenes kongregasjon i 1894. Hun avla evige løfter 2. juli 1906. Hun tjente som sykepleier i Hamburg og deretter i Nysa. Den røde armés innmarsj til Nysa forsterket atmosfæren av frykt og usikkerhet. 24. mars 1945 samlet søstrene fra St. Elisabethhjemmet seg i refektorium på ordre fra soldatene. En av soldatene vendte seg til den unge søsteren og ønsket å ta henne ut med makt. Søster M. Sapientia ba ham om ikke å gjøre det: Å, vær så snill, nei. Etter disse ordene satte soldaten pistolen mot hodet hennes og skjøt. Hennes jordiske rester hviler i en felles grav i klosterhagen i St. Elisabethhjemmet i Nysa (nå Opole bispedømme).

Se også presentasjon: Tilbedelse – Søster M. Sapientia Heymann 19.04.1875 – 24.03.1945

Dele:
Gå til toppen
Translate »