St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Søster M. Felicitas (Anna) Ellmerer

10.06.2022

25. mars 1945 ble søster M. Felicitas (Anna) Ellmerer skutt i Nysa. Hun ble født 12. mai 1889 i Grafing nær München (München og Freising erkebispedømme). 1911 gikk hun inn i St. Elisabethsøstrenes kongregasjon. Hun avla evige løfter 5. juli 1923 i Wrocław. Hun var lærer og pedagog i Düsseldorf, Kup og Nysa. Sovjetiske soldater stasjonert på St. Elisabethhjemmet angrep søstrene stadig, som derfor opplevde mange dager med frykt og skrekk. Som svar på soldatenes brutale oppførsel ba priorinnen dem om å la søstrene være i fred. En av soldatene slo henne med et geværløp, noe som førte til at hun mistet bevisstheten. Søster M. Felicitas skyndte seg til hennes hjelp. En soldat utnyttet dette og prøvde å ta henne med seg ut. Søster M. Felicitas forsvarte seg sterkt og sto imot, så avfyrte soldaten et varselskudd. Søsteren sto tappert mot veggen, strakte ut hendene i form av et kors og ropte høyt ut: „Evig lever Kristus Ko…!” Det siste ordet ble avbrutt av en dødelig kule. Den sinte overfallsmannen trampet på sitt offers hode og bryst med tunge støvler. Hennes jordiske rester hviler i en massegrav i klosterhagen i Nysa på Słowiańska 16 (nå Opole bispedømme).

Se presentasjon:  Å kunne si “nei” – Søster M. Felicitas Ellmerer 12.05.1889 – 25.03.1945

 

Dele:
Gå til toppen
Translate »