St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

JANUAR 2024 – ORDET som var fra begynnelsen.

01.01.2024

«I begynnelsen var Ordet ...» (Joh. 1,1). Begynnelsen som Johannes skriver om, er den greske arche.  Det begrepet betyr ikke bare den kronologiske begynnelsen av en periode, men det brukes også til å betegne årsaken til alt. Johannes' tekst refererer til ordene i den hebraiske Bereshit på første side av Bibelen: «I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden» (1 Mos. 1,1).

Med dette verset begynner beskrivelsen av de syv skapelsesdagene, hvor Gud uttaler ti «ord» som bringer den skapte verden ut av avgrunnen, av ikke-eksistens. Hvor mektig er ikke Gud, hvis Ord har slik kraft. Hvor mektig er ikke Gud, som ikke blir trøtt eller sliten, men med et knips skaper en verden verdig beundring. «Ved Herrens ord ble himmelen skapt, hele himmelens hær ved pusten fra hans munn. (…) Han talte, og det skjedde, han befalte, og det sto der» (Salme 33, 6.9).

Ved starten av vår kongregasjon var også Ordet, skjult i Jesu hellige hjerte, som ble tolket av våre grunnleggere. Ordet satte i gang det første fellesskapet. Ordet ga en uvanlig impuls til å danne barmhjertighetsvirke.

Hva inviterer Ordet meg til å gjøre? Hvordan kan jeg plassere Ordet i begynnelsen av min aktivitet og apostolat, slik at jeg kan hente all inspirasjon og tilskyndelser fra Ham? 

Dele:
Gå til toppen
Translate »