St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Oktober 2024 – ORDET som ikke ble tatt imot.

01.10.2024

«Han var i verden, og verden er blitt til ved ham, men verden kjente ham ikke. Han kom til sitt eget, og hans egne tok ikke imot ham» (Joh. 1, 10-11).

Faderens Evige Ord, som deltok i skapelsen helt fra begynnelsen, ble forkastet da han kom til verden. Den samme Logos som setter liv i og helliggjør alt, har blitt undertrykt av den egoistiske «dødens sivilisasjon». Skaperverket valgte ateisme og vantro, mørke og synd, fremfor Ordets frihet. Johannes minner oss om at i møte med avvisningen og ondskapen som har funnet sted i verden, må vi velge og ønske Guds ord velkommen under vårt tak. Når Ordet kommer, ønsker det å bli hørt og ønsket velkommen, for å lede oss på frelsens vei. Våre fellesskap er kalt til å bli «hørere som ivaretar Ordet». Dette er enhver fellesskapets oppgave. Den salige Maria Louise Merkert oppmuntret søstrene til å følge denne veien i en tid med avvisning og misforståelser. Hun skrev: «Alt er Guds vilje». Jeg mener bestemt at dette er tilfelle, selv om vi må lide enda mer. Derfor ønsker vi å fortsette å tjene Gud tappert, med glede og trofasthet».

Hvordan støtter jeg sosialt avviste mennesker (gjennom bønn, gjerninger), de hjemløse, de ensomme, de svake og de ufødte? Hvordan motsetter jeg meg «dødens sivilisasjon» som eliminerer de svake og forsvarsløse? «Dere må gjøre det Ordet sier, ikke bare høre det, ellers vil dere bedra dere selv» (Jak. 1, 22).  

Dele:
Gå til toppen
Translate »