St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Halvdagsretrett, den 15. desember 2018

15.12.2018

Maria fikk oss til å forstå at vår glede ikke bare må ytre seg i høylytt latter. Maria viser oss at det finnes glede som trives med stillhet, selv om det av og til kan bryte ut i jublende herlighet.

Halvdagsretrett, den 15. desember 2018 samlet det seg flere kvinner som ville avsette en dag til stillhet og bønn, og ikke minst til adventsaktivitet. Vi begynte vår samling med Angelus bønn, så fulgte det et innlegg. Vi prøvde å se litt nærmere på Maria, Jesu Mor. Igjen kunne vi se på Marias ydmyke og lydige holdning. I vår tid, da mange ser med forakt på det å være villig til å underordne seg, er Maria et strålende eksempel for troende mennesker overalt. Maria fikk oss til å forstå at vår glede ikke bare må ytre seg i høylytt latter. Maria viser oss at det finnes glede som trives med stillhet, selv om det av og til kan bryte ut i jublende herlighet. Det mysteriet hun bærer inne i seg er så ufattelig stort at det ikke finnes ord for det. Dagen avsluttet vi med rosenkrans og måltid, hvor vi enda en gang kunne snakke om at det er Gud som må få fylle oss med sin fred. For av og til skjer det mange ting på en gang. Da er det godt å vite at man har én som er større enn alt dette. Fortsatt god advent!

Dele:
Gå til toppen
Translate »