St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Vår neste som mysterium

01.08.2020

„Da Josef våknet av søvnen, gjorde han som Herrens engel hadde pålagt ham og tok henne hjem til seg som sin kone...“
(Matt 1, 24))

Hellig Josef

Josef aksepterte Maria. I det øyeblikket aksepterte han ikke “bare” kvinnen han elsket, og som han ønsket å stifte familie med. Hele livet hans ble forandret med denne beslutningen, fordi han aksepterte Mysteriet i sitt liv, hemmeligheten, som ikke kan bli fullt ut beskrevet. Det var en stor utfordring for Josef, fordi det forandret hele livet hans.

Er det ikke det samme i våre liv: enhver person, som Gud plasserer i vår vei, blir for oss et mysterium og på samme tid en oppgave.

„Helliggjørelse er en vandring i fellesskap…“ (141).

„I fellesskap der kjærlighetens små detaljer blir ivaretatt, der medlemmene tar seg av hverandre, der det finnes et åpent og evangeliserende rom, er den oppstandne til stede og helliggjør fellesskapet i overensstemmelse med Farens plan” (145).

Den hellige far nevner noen av disse detaljene:

Den lille detalj, at vinen holdt på å ta slutt på en fest. Den lille detalj, at det manglet en sau. Den lille detalj, at enken ga sine to småmynter. Den lille detalj, å ha ekstra olje til lampene hvis det skulle trekke ut før brudgommen kom. Den lille detalj, å be disiplene se etter hvor mange brød de hadde. Den lille detalj, at han hadde bålet klart og fisk på glørne mens han ventet på disiplene ved daggry” (Gaudete 144).

Hva er min holdning til de såkalte „småting“ i hverdagen, som faktisk er uunnværlige for helheten i mitt liv?

Hellige Josef, be for meg om trofasthet i de småting!

Årets tema 2020
Tekst: Sr. M. Rafaela Fischbach

Se presentasjon

Dele:
Gå til toppen
Translate »