St. Elisabethsøstrenes Kongregasjon Den norske provins

Nyheter fra provinskapittel 26. august 2020

27.08.2020

«Herre, gi oss større tro (jfr. Luk 17,5).
Å overgi seg selv til Guds ord slik som den hl. Josef».

Den 26. august 2020 begynte vårt provinskapittel. Det finner sted i provinshuset i Oslo og 15 søstre fra Norge og Sverige deltar. På grunn av Covid-19 og smitte forskrifter i Norge, måtte våre 3 søstre fra Sverige i karantene før kapittelet.

Provinskapittelet ble åpnet med Den hellige messe hvor vi ba om den hellige Åndens lys. Messen ble feiret av p. Marinko Pervan – husets kapellan. Vi kan på nytt oppdage, hva som er vesentlig i det konsekrerte liv og i kongregasjons karisma. Kapittelet gir oss tid til ettertanke og overveielse. Hvordan kan man få nytt liv til sin tro, styrke til sitt håp, brenne i kjærlighet og forene alle i Kristus?

Etter frokosten ønsket provinspriorinne sr. M. Katarina Hodyr alle kapitularene velkommen, i kapittelets plenum. Provinskapittelets emne er: „Herre, gi oss større tro (jfr. Luk 17,5). Å overgi seg selv til Guds ord slik som den hl. Josef”. Søstrene kommer til å dele mange tanker med hverandre. Hvordan skal man kunne videreformidle sin karisma i dagens verden? Hvordan skal man kunne motta apostoliske utfordringer, for å kunne gjøre livet litt bedre?

I samsvar med våre Konstitusjoner stemte vi på første arbeidsdag over provinskapittelets ordning.

Denne dagen har provinspriorinne sr. M. Katarina Hodyr brukt til å lese opp rapporten om provinsens virksomhet i de siste seks årene. Sammen med rapporten om provinsens økonomiske tilstand, skrevet av provinsens økonom sr. M. Asumpta Balcerzak ble viktige begivenheter kronologisk flettet inn.

Provinsvikar sr. M. Natanaela takket deretter sr. M. Katarina for alt arbeid og ansvar, som har hvilt på henne i hennes seksårige tjeneste.

Dagen ble avsluttet med felles vesper og aftensmat.

«Da Jesus dro derfra, tok han veien langs Galileasjøen, og han gikk opp i fjellet og satte seg der. Store folkemengder kom til ham, og de hadde med seg lamme, uføre, blinde, stumme og mange andre. De la dem ned for føttene hans, og han helbredet dem. Folk undret seg da de så stumme tale, uføre bli friske, lamme gå og blinde se. Og de lovpriste Israels Gud.» Matt 15,29-31

Disse ordene fra Matteus Evangelium har sr. M. Katarina brukt i sin rapport. De passer utmerket til dagen i morgen. Vi skal nemlig alle sammen oppleve den i stillheten og betraktningen. Det skal mye forbønn til for å kunne velge provinspriorinne. Derfor er vi utenfor verden i morgen, på fjellet sammen med Jesus. Be for oss, så om to dager får dere høre fra oss videre.

Se bilder fra provinskapittelet 26.8.2020

Dele:
Gå til toppen
Translate »